Hızlı ve Kolay
Ürün seçim aracımızı kullanın ve uygulamanız için doğru ürünü hızlı bir şekilde bulun.
Pepperl+Fuchs akıllı çözümleri ile Endüstri 4.0 uygulamalarına hazır olun.
Patlamaya karşı koruma konusu, küresel perspektifte ele alındığında daha da karmaşık hale gelir. Bu yayın, dünyanın farklı bölgeleri ve ülkeleri için temel kural ve düzenlemelere katkıda bulunan farklı kural ve düzenlemeleri şeffaf ve karşılaştırılabilir hale getirmek amacıyla genel bir bakış sunma ve özetlemeyi amaçlar.
Posterimiz, patlamaya karşı koruma bilgisine mümkün olan en hızlı şekilde erişmenizi sağlar. Gaz ve toz patlama tehlikesi olan alanlarda ilgili bölge ve bölüm sınıflandırmalarının yanı sıra yasal ve teknik ürün işaretleri ve koruma ilkeleri açıklanmaktadır.
Patlamalar, fabrikanın hatalı çalışmasından veya hatalı cihazlardan kaynaklanabilecek en yıkıcı olaylar arasında yer alır. Bu riskleri en aza indirmek için kullanılan kimyasal maddelere ve bunların güvenliğe ilişkin özelliklerine dair sağlam bir anlayış gereklidir. Bu broşürde patlamaların temel prensipleri açıklanmaktadır.
Bu broşürde, tesis tasarımcılarının ve sahiplerinin çeşitli elektrikli cihazları patlama tehlikelerinden korumak için kullanabilecekleri olası koruma türlerine genel bir bakış sunulmaktadır. IEC/EN 60079 standart serilerine uygun koruma türleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi içerir.
Bu broşür, kendinden güvenlik devreleri tasarlayan ve geliştiren kullanıcılara yöneliktir. Bu devrelerin belirli özelliklerini açıklar ve kurulum sırasında uyulması gereken yerleşik güvenlik ve temel ilkelerin doğrulanmasına odaklanır. Broşürde, ilgili diğer bilgilere ek olarak basit bir cihaz için en önemli gereksinimler açıklanır.
Yanıcı tozlar, oksijen varken (ör. hava) ısı biriktikçe yanmaya veya içten içe yanmaya neden olabilecek maddelerdir. Toz katmanı ateşlenirse yanma meydana gelir. Tozun yanması, toz patlamasına neden olabilir. Bu broşürde toz tehlikesi olan alanlara yönelik koruma türleri, yanıcı tozların özellikleri, çalışma prensibi, tanımlama ve kullanım özellikleri açıklanmaktadır.
Bu broşür, 2014/34/EU uyarınca tehlikeli tesislerde elektriksel olmayan patlamaya karşı korumayla ilgilenen yöneticilere yöneliktir. Bu broşürde, EN ISO 80079-36 ve EN ISO 80079-37'ye göre ateşleme tehlikesi değerlendirmesi, potansiyel ateşleme kaynakları ve yapısal karşı önlemler hakkında genel bilgiler verilmektedir.
2014/34/EU sayılı AB Direktifini temel alan bu broşür, olası tutuşma kaynaklarının tanımlanmasına ve bunların IEC EN 60079-14'e göre nasıl ele alınması gerektiğine dair genel bir bakış sunmaktadır.
Tahliye ve basınçlandırma ya da sadece "basınçlandırma" çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilen çok yönlü bir koruma yöntemidir. Ayrıştırma prensibine göre, gaz tehlikeleri veya toz tehlikelerine yönelik koruma sağlamak amacıyla kullanılabilecek birkaç koruma konseptinden biridir. Bu yayın, birçok özel referansla birlikte genel olarak koruma konseptini kapsamaktadır.