Driving technology.
Ensuring reliability.
Redefining safety.

Veiligheidsrelais met ingebouwde diagnostiekfunctionaliteit en LFT

Drievoudige bescherming

Wanneer zich een noodsituatie voordoet in een fabriek, moet snel worden gehandeld. Sirenes, waarschuwingslichten of actieve koelsystemen moeten veilig worden geactiveerd conform de "energized to safe" (ETS) procedure, terwijl motoraansturingen of noodstopknoppen uitgeschakeld worden volgens "deenergized to safe" (DTS). Om een veilige signaaloverdracht te garanderen, stelt Pepperl+Fuchs een nieuwe norm qua betrouwbaarheid met haar recent ontwikkelde veiligheidsrelais. Met drievoudig redundante schakelcontacten levert de interfacemodule van het beproefde K-systeem een betrouwbare en veiligheidsrelevante activering en deactivering voor toepassingen in overeenstemming met IEC61508 tot SIL 3-normen.

Kenmerken

Intelligente veiligheidsrelais met 1oo3-architectuur, diagnostiekfunctionaliteit en lijnfouttransparantie
Identieke ingangscircuits voor alle toestellen van het volledige assortiment
Immuniteit tegen testpulsen van alle standaard besturingspanelen

Voordelen

Maximale beschikbaarheid

Maximale beschikbaarheid

De nieuwe veiligheidsrelais zijn gebaseerd op een 1oo3-architectuur (one-out-of-three) met drievoudig redundante contactpunten. Dit garandeert een betrouwbare in- en uitschakeling—zelfs bij twee defecte contacten. Garandeer de maximale beschikbaarheid van de veiligheidsfuncties in je fabriek!
Minimale testinspanning

Minimale testinspanning

Dankzij de geïntegreerde diagnostiekfunctionaliteit wordt één van de drie contactpunten automatisch gecontroleerd tijdens elke schakelopdracht. Een jaarlijkse herhaling van dit proces betekent dat de interfacemodule na drie jaar volledig geverifieerd zal zijn, zonder nood aan bijkomende testen—de geïntegreerde diagnostiek van de schakelcapaciteit doet al het werk voor jou.
Continu toezicht

Continu toezicht

Het veiligheidsrelais laat via de lijnfouttransparantie (LFT) een continu toezicht op de signaallijn toe. Zo kan je eventuele lijnfouten aan de veld- of besturingszijde snel lokaliseren zonder nood voor bijkomende bedrading.
Onbeperkte compatibiliteit

Onbeperkte compatibiliteit

De veiligheidsrelais zijn immuun tegen testpulsen van het besturingspaneel, wat betekent dat ze niet langer onopzettelijke schakelprocessen teweegbrengen. Dit betekent dat de nieuwe interfacemodules compatibel zijn met alle standaard uitgangskaarten. Je kan vertrouwen op de probleemloze werking van je installatie.

Betrouwbare prestaties met diagnostiekfunctionaliteit en lijnfouttransparantie (LFT)

De nieuwe veiligheidsrelais zijn gebaseerd op een 1oo3-architectuur met drievoudig redundante relais. Dankzij hun ingebouwde diagnostiekfunctie en lijnfouttransparantie zijn de veiligheidsrelais uiterst betrouwbaar en vereenvoudigen ze testprocedures. In deze video leer je meer over deze functionaliteiten…

Modules met lijnfouttransparantie vereisen minder veldbekabeling en verhogen de veiligheid aanzienlijk. Ze monitoren niet enkel schakelsignalen, maar houden ook continu toezicht op de bedrading van veldapparatuur en controlekamer. Leer meer over LFT... 

Noodgevallen, zoals een brand in de machinekamer van een schip, vereisen een snelle reactie: sprinklersystemen moeten worden ingeschakeld en de brandstoftoevoer naar de brandhaard uitgeschakeld. In deze video kan je zien hoe de nieuwe veiligheidsrelais van Pepperl+Fuchs nieuwe normen stellen op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid dankzij hun 1oo3-architectuur…

1oo3-architectuur voor maximale veiligheid

De 1oo3-architectuur—serieel geschakeld in DTS-toepassingen en parallel in ETS-toepassingen—garandeert maximale beschikbaarheid van de veiligheidsfunctie, zelfs wanneer twee contactpunten het tegelijk laten afweten. Dit biedt een veiligheidsrelevant voordeelin vergelijking totgedwongen openende contacten: Als een contact op een gedwongen openend veiligheidsrelais faalt, kan dit enkel worden gedetecteerd en wordt de actuator niet in- of uitgeschakeld. Bijkomende bedrading voor evaluatiekanalen in het besturingspaneel—met bijhorende werklast en kosten—is vereist om informatie over de positie van het schakelcontact terug te sturen. Het nieuwe veiligheidsrelais met 1oo3-architectuur zorgt niet enkel voor maximale beschikbaarheid, maar garandeert ook maximale gebruikersvriendelijkheid.

Serieel en parallel geschakelde 1oo3-architectuur

Safety Integrity Level (SIL)

Gezien technische apparatuur een gevaar voor mensen kan vormen, is het belangrijk om deze veiligheidsrisico’s te identificeren, kwantificeren en beperken. De eventuele risicobeperking wordt op basis van een risicoanalyse bepaald.
Een laag veiligheidsintegriteitsniveau (SIL 1) betekent dat slechts een relatief kleine risicoverlaging nodig is, terwijl een hogere SIL-waarde (zoals bijv. SIL 3) een grotere mate van risicobeperking vergt. Een beoordeling van een veiligheidssysteem kan eenvoudiger worden uitgevoerd wanneer het foutrisico van de relevante onderdelen op voorhand gekend is. Daarom biedt Pepperl+Fuchs een groot aantal producten met SIL-/PL-classificatie.

Safety Integrity Level

Contact

Heb je vragen over de veiligheidsrelais of wil je graag meer informatie? Wij helpen je graag! Vul het contactformulier in en stuur ons je boodschap.