Basit çevrimiçi sipariş ve malların anında teslimi artık B2B ve B2C işletmelerinde olağan hale geldi. Çok çeşitli ürünler taşınırken bile, sipariş edilen malların tam olarak varış noktasına ulaşacağı varsayılır. Bu hedefe yalnızca gelişmiş lojistik ile ulaşılabilir. Tüm proses adımları sorunsuz şekilde gerçekleştirilmelidir. Bu adımlardan biri, ürünleri yolda gönderilmek üzere bir nakliye kutusunda toplamayı içeren toplama işlemidir. Teslimata doğru malları atamanın yanı sıra, bunları en uygun şekilde paketlemek de önemlidir. Kullanılmayan alan gereksiz ek maliyetler oluşturabilir ve engellenmelidir. İdeal olarak, teslimat notlarının ve faturaların otomatik olarak oluşturulması toplama prosesine bağlıdır.
Gerekli olan tüm mallar, her sipariş için hatasız olarak uygun nakliye kutusunda toplanmalıdır. Paketleme miktarı mümkün olduğunca en aza indirilmelidir. Özellikle büyük sevkiyat depolarında teslimat başına işlem süresi önemli bir faktördür ve mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır. Track&Trace kullanarak teslimat paketlerini takip etmek ve bulmak mümkün olmalıdır.
Tek tek mallar, yeniden kullanılabilir konteynerlerde paketleme istasyonuna alınır. Konteynerlerde RFID etiketleri bulunur. Dolum sırasında ürün ilgili konteynere atanır. Her ürün toplandığında, siparişteki bir öğe tamamlandı olarak işaretlenebilir. Etiket, intralojistik zinciri boyunca konteynerin yolunu izlemeyi mümkün kılar. Konveyör hatlarındaki farklı istasyonlarda bulunan RFID okuma kafaları, etiketleri algılayarak palet anahtarlarının uygun şekilde ayarlanabilmesini ve konteynerin yolunun doğru yola yönlendirilmesini sağlar.
Teknik Özellikler:
RFID teknolojisi, konteynerlerin ve ürünlerin hatasız şekilde tanımlanmasıyla rasyonel toplamaya olanak tanır. Etiketler, sık kullanılan barkod etiketlerinden çok daha sağlamdır ve bu nedenle daha uzun kullanım ömrüne sahiptir. Toplama hassas şekilde kontrol edilir. Nakliye hacimleri optimize edilebilir ve taşıma maliyetleri azaltılabilir. Veriler, etiketler üzerinde yedeklemeli olarak saklanabilir ve lojistik prosesinde merkezi olmayan kararların alınmasını sağlar. Proseste bir hata olması durumunda, bu veriler bir yedekleme görevi görebilir ve normal işlemlerin geri yüklenmesini hızlandırabilir.