Fabrika Otomasyonu
Proses Otomasyonu

Dijital Teknolojiyi Kullanarak Modern Atık Yakma


Trieste'nin atık yakma tesisi, FieldConnex® ile dijital teknolojinin avantajlarından yararlanıyor

Uygulama

İtalya, Trieste'deki bir atık yakma tesisi, her gün 450 ton özel ve ticari atığı işliyor ve enerji geri kazanıyor. Prosesteki ilk adım, atık çukurundan gelen atıkların yanma odasına aktarılmasıdır. Yanma sürecinde, bir cüruf çukurunda toplanan cüruf oluşur. Yükselen baca gazları, bir türbin üzerinden elektrik ürettikleri kazana girer. Filtreleme sistemi, kalan baca gazını yoğun şekilde temizler ve temiz hava olarak atmosfere verir.

Tesisi güvenli ve verimli şekilde çalıştırmak için sıcaklıkları ve basınçları ölçmek ve her proses adımında sürekli olarak valf durumunu kontrol etmek gerekir. Prosesi çalıştırmak için bir dizi analiz ekipmanı, motor marşı ve frekans dönüştürücü gerekir. Bu yakma tesisinde patlama tehlikesi olan alanlar bulunmamaktadır.


Hedef

Trieste'nin atık yakma tesisinin modernizasyonu, buhar türbininin, yakma ızgarasının ve ölçüm ve kontrol teknolojisinin değiştirilmesini kapsıyordu. Yeni buhar türbini ve yanma ızgaraları verimi ve tesisin üretkenliğini önemli ölçüde artırır. Ölçüm ve kontrol teknolojisinin yükseltilmesi, daha fazla tesis kullanılabilirliği, daha yüksek verimlilik ve günlük operasyonlarda güvenlik sağlar.


Çözüm

FieldBarrier üzerinden basit cihaz bağlantısı.
FieldBarrier üzerinden basit cihaz bağlantısı.

Modernizasyonun bir parçası olarak 4 mA...20 mA sinyallerinin tamamı dijital iletişim ile değiştirildi. Geniş cihaz yelpazesi ve uygulama olanakları nedeniyle tesis operatörü PROFIBUS'u seçerek analiz ekipmanlarını, motor yol vericileri ve frekans dönüştürücüleri PROFIBUS DP üzerinden bağladı ve sıcaklık, basınç, akış ölçümleri ve valfler için PROFIBUS PA'yı belirledi.

Bu projede, fieldbus altyapısı FieldConnex® Segment Coupler 3 ve FieldBarrier'dan oluşur. Aslen patlama tehlikesi olan alanlar için tasarlanan FieldBarrier, cihaz bağlantısı ile fieldbus ana kablosu arasında galvanik izolasyon sağlar. Bu, devre etkilenmediğinden cihaz bağlantılarında bulunan topraklama hatalarına karşı kurulumun toleransını önemli ölçüde artırır.

Bu yeni teknoloji kullanıldığında, personele destekleyici eğitim sağlanması gerekir. Trieste'deki otomasyon teknisyenleri "görev başı eğitimi" kurulumu ve konfigürasyonunu uygulamaya karar verdi. Bu aşamada, Pepperl+Fuchs uzmanlarıtavsiyelerde bulundu ve teknik açıklamalara yardımcı oldu.


Avantajlar

Dijital teknoloji çok az kablolama ve daha az kontrol kabini gerektirdiğinden, PROFIBUS kurulumu beklenenden daha hızlı tamamlandı. Ayrıca FieldConnex® gelişmiş tanılama modülünü (ADM) kullanan otomatik kurulum denetimi, devreye almayı hızlandırarak tesisin planlı olarak kapatılmasını azalttı. Ek ölçüm noktaları yalnızca FieldBarrier'da kullanılabilir bir bağlantıya gerek duyduğundan, gelecekteki uzantılar kolay olacaktır.

FDT/DTM teknolojisi ve PACTware™ yazılım platformu, bakım ekibinin uzaktan tanılama için kapsamlı bilgilere erişmesini sağlar. Bu, öngörücü bakım için tüm gereksinimleri karşılar ve sahada zaman alan müdahaleleri en aza indirir. Kullanıcılar, cihazların parametre ayarlarını doğrudan kontrol odasından bile yapabilir. Genel olarak bu, bakım maliyetlerini azaltır ve tesis kullanılabilirliğini artırır.

Operatör, PROFIBUS üzerinden bağlanan cihazların ayrıntılı tanılama ve uzaktan konfigürasyon sağladığını onaylıyor. Bu atık yakma tesisini son teknoloji ile donatılmış ve geleceğe hazır olarak görüyorlar. Çalışma prosedürleri ve veri kullanılabilirliği ile karşılaştırıldığında, yükseltmeden bu yana işletme verimliliğiönemli ölçüde iyileşti.


Özet

  • Artan tesis kullanılabilirliği
  • Azaltılmış kablo bağlantısı maliyetleri
  • Hızlı kurulum
  • Kapsamlı uzaktan tanılama verileri
  • Öngörücü bakım
  • Esnek uzatma seçenekleri
  • Verimli işletme

e-haberler

Bültenimize abone olun ve haberlere ve otomasyon dünyası hakkında düzenli haberler ve ilginç bilgiler alın.

Abone Olun