Den raske og enkle utvekslingen av informasjon og data er en viktig byggestein når det gjelder digitalisering som stadig går framover. Imidlertid er det ofte ingen klar sammenheng mellom produkt og dokumentasjon, eller produsentdata er navngitt og strukturert annerledes. Dette resulterer i en høy søkeinnsats så vel som manuell innsats, for eksempel under vedlikehold eller installasjonsarbeid - og dermed økte kostnader.
Som en del av Digital Data Chain (DDC) -konsortiet jobber Pepperl+Fuchs sammen med selskaper fra prosessautomatiseringssektoren for å utvikle standarder og plattformer som muliggjør både automatisk identifisering av objekter og effektiv utveksling av informasjon.
Konsortiets arbeid bygger på følgende standarder:
Som en av grunnleggerne har Pepperl+Fuchs allerede utviklet en standard for automatisk identifisering av objekter sammen med partnere og selskaper fra prosessautomatiseringsindustrien - DIN SPEC 91406. Denne DIN-spesifikasjonen er for tiden videreutviklet til IEC 61406 i et internasjonalt prosjekt og får dermed internasjonal betydning.
Identifikasjonen som er standardisert i DIN SPEC 91406 er en unik identifikator for hvert enkelt serienummer, gjør det mulig å koble produsentinformasjon, for eksempel vedlikeholds- og serviceplaner, til det unike produktet. På denne måten kan de enkelte komponentene i et anlegg identifiseres raskt og enkelt ved hjelp av egnede systemer og ved bruk av mobile enheter. Den nødvendige informasjonen kan nås når som helst og fra hvilket som helst sted - på alle prosessnivåer og gjennom hele produktets livssyklus. Dette sparer ikke bare tid og penger, men gir også et viktig bidrag til det grønne skiftet. Digital datarepresentasjon sparer enorme mengder papir og unngår derfor kostbar produksjon, behandling og lagring.
VDI Guideline 2770 "Digital Manufacturer Information" er en retningslinje innen prosessautomasjon som illustrerer hvordan beskrivende og instruksjonsmessig produsentdokumentasjon kan utveksles på en digital og standardisert måte. For å oppnå mest mulig tverrgående nøytralitet i hele verdikjeden, spesifiserer retningslinjene dokumentasjonens egenskaper, struktur, omfang, innhold og dataformat. På denne måten opprettes en type "livssyklusfil" for hvert produkt med all informasjon fra produksjon til igangkjøring. Ansatte kan da f.eks. få tilgang til og dele data og informasjon via skybaserte plattformer for informasjonsutveksling. Dette skal bidra til å redusere søkeinnsatsen i store anlegg og gjøre prosesser mer effektive.
For further questions please contact Artur Bondza.
Email: abondza@de.pepperl-fuchs.com