Pepperl+Fuchs presenterer nå neste generasjon av de velkjente LoRaWAN-baserte "WILSEN" ultralydsensorene. De batteridrevne trådløse sensorene, som er hyppig brukt i kommunalteknikk, flomsikring og industrimiljøer, har fått en rekke sofistikerte tilpasninger og tillegg. Disse øker brukervennligheten merkbart og muliggjør samtidig enda mer presis justering til spesifikke applikasjonskrav.
Som en del av den nye generasjonens introduksjon, restruktureres porteføljen av WILSEN-enheter. Mens enheter for vanlige nivåmålinger fortsatt markedsføres under navnet "WILSEN.sonic.level", slutter dedikerte spesialenheter for avstands- og nivåmålinger seg til "WILSEN.sonic.distance"-typen. I stedet for et prosentvis fyllnivå, sender disse ultralydsensorene amplitudeverdien som tilsvarer det mottatte ekkoet. Dette gir informasjon om hvor godt sensoren er orientert mot objektet som oppdages, for eksempel, og kan også tjene som en indikator for pålitelig deteksjon av objektet under gjeldende omgivelsesforhold.
Takket være en forbedret avstandsverdioppløsning på 1 mm, gir både WILSEN.sonic.level og WILSEN.sonic.distance sensorer det presisjonsnivået som kreves for utfordrende bruksområder. I tillegg til versjonene på 2,5 og 4 meter, er versjoner med en deteksjonsrekkevidde på opptil 7 meter nå tilgjengelige for brukere. Dette økte deteksjonsområdet utvider bruksområdet for LoRa trådløse ultralydsensorer og tillater deteksjon av fyllnivåer i større siloer og tanker eller nivåmåling fra for eksempel høyere broer.
Med denne nye generasjonen får LoRa-kommunikasjon via en såkalt downlink-kanal også drahjelp med WILSEN-sensorene: Når enhetene er integrert i et LoRaWAN-nettverk, kan parameterinnstillingene i sensoren fås eksternt og enkelt spørres eller endres. Pepperl+Fuchs tilbyr også en spesialprogrammert webtjeneste for dette formålet. Med bare noen få klikk kan downlinknyttelaster opprettes som HEX-koder og overføres direkte via Network API Key til meldingskøer i IoT-plattformene TTN (The Things Network) og ChirpStack (v3 og v4).
Hvis en annen IoT-plattform enn TTN eller ChirpStack brukes eller ingen Network API Key er tilgjengelig, kan HEX-koden også enkelt kopieres og limes inn i sammenlignbare applikasjoner og sendes dit via downlink. En downlink-svardekoder, som også er integrert i Pepperl+Fuchs-netttjenesten, gjør at bekreftelsesmeldinger fra WILSEN-sensorene kan dekrypteres til menneskelesbar ren tekst.
Videre lar downlinkkanalen nå måle- og overføringsintervallet til WILSEN-sensorene justeres til ti minutter uten å bryte LoRaWAN-sendetidsrestriksjonene. Dette har fordeler, spesielt ved nivåmålingsapplikasjoner: Ved spådd nedbør blir WILSEN koblet til ti-minutters måleintervall via downlink på forhånd slik at raske nivåendringer og mulig flomrisiko kan sees umiddelbart i måledataene. Etter nedbøren går sensoren tilbake til sin opprinnelige utgangsstatus – igjen via en downlinkkommando – for å bevare batterilevetiden mens den utfører oppgaven.
For å bidra til å optimalisere batteriytelsen ytterligere, tilbyr Pepperl+Fuchs også en gratis, nettbasert batteridriftstidskalkulator med den nye WILSEN-generasjonen. Dette verktøyet lar brukere beregne forventet batterilevetid til WILSEN-sensorene sine basert på en rekke parametere. Disse inkluderer plassering (innendørs eller utendørs områder), måle- og overføringsfrekvenser og kvaliteten på LoRaWAN-nettverket på driftsstedet. Resultatene av beregningen bidrar til å sette meningsfulle og passende sensorparametere for applikasjonen og å oppnå lengst mulig batteridriftstid. I tillegg kan verktøyet brukes til å estimere batteribytteintervaller for å unngå utstyrsfeil og kostbart servicearbeid.