Hidrojen kendiliğinden iklim dostu hale gelmez. Alternatif enerji taşıyıcının üretimi için de enerji kullanılması gerekir. Bu enerji doğal gaz veya kömür gibi geleneksel enerji kaynaklarından geliyorsa bu şekilde üretilen hidrojen de artık "çevreci" değildir. İklim üzerinde etki yaratmadan hidrojen üretip kullanmak için elektroliz (suyun asit ve hidrojen olarak ayrılması), değer zincirinin başında olmalıdır ve rüzgar veya güneş enerjisi gibi yenilenebilir kaynaklardan gelen elektrikle gerçekleştirilmelidir.
Pepperl+Fuchs, örneğin rüzgar ve güneş enerjisi santrallerindeki enerji verimini optimize eden ve böylece maksimum verimlilik sağlayan çok sayıda bileşen sunar.
İster karada, ister açık denizde: Rüzgar türbinlerinde yüksek enerji verimi elde etmek için rüzgar türbininin hem rotor kanatları hem de motor bölmesinin rüzgarla en iyi şekilde hizalanması gerekir. Bunu mümkün kılmak için Pepperl+Fuchs'un çeşitli sensörleri kullanılır. Rüzgar türbinindeki mutlak enkoderler, motor bölmesinin konumu ve dönüşünün yanı sıra rotor kanatlarının konum ve açısını da ölçer. Diğer yandan, artımlı enkoderler jeneratör hızını ölçer. Rüzgar türbininin yapısının zarar görmesini önlemek için titreşim ve hızlanma sensörleri de motor bölmesi ve tüm kulenin titreşimini kaydeder. Pepperl+Fuchs'un yıldırım koruması modülleri, kontrol sistemi ve sinyal aktarımının yıldırım çarpması nedeniyle hasar görmesini önler.
Güneş radyasyonu ne kadar fazla olursa konsantre bir güneş enerjisi (CSP) tesisi de o kadar fazla enerji üretir. Güneş gün boyunca hareket ettiği için CSP tesislerindeki güneş enerjisi toplayıcıları enerji verimini optimize etmek için her zaman güneş konumuna göre ayarlanır. Bunu yapabilmek için toplayıcıların yönü her zaman doğru şekilde algılanmalıdır. İşte bu noktada Pepperl+Fuchs eğim sensörleri ve enkoderleri devreye girer. Yüksek hassasiyetli F199 eğim sensörü, örneğin Fresnel toplayıcıların yatay hizasını algılar ve emicilere göre en uygun konumu sağlar. Diğer yandan, güneş kulesi tipi elektrik santrallerinde helyostatların yalnızca yatay değil, dikey olarak hizası da enerji veriminin optimize edilmesinde önemli bir rol oynar. Burada Pepperl+Fuchs enkoderleri ve eğim sensörleri, her iki eksendeki hizayı hassas bir şekilde tespit etmek ve toplayıcıların en iyi şekilde konumlandırılmasını sağlamak için kullanılır.