Radar cihazları farklı fiziksel özelliklere sahip olan ve her biri uygulamanın belirli alanlarını kapsayan farklı frekans ve dalga aralıklarında çalışır.
Birkaç yüz megahertz (MHz) frekans aralığında radar sistemleri, uzun algılama mesafelerine ulaşır ve engellere iyi şekilde nüfuz eder. Hava gözetleme ve hava savunma radarları, örneğin VHF bandında (30 ila 300 MHz) çalışır. Uzun algılama aralığına sahip modern hava gözetleme radarları, iki gigahertz'e (GHz) kadar frekans aralığında bile çalışır. Hava durumu radarı ve deniz yüzeyinin izlenmesi için C bandı (4 - 8 GHz) kullanılır. X bandındaki (8 - 12 GHz) radyo dalgaları yüksek çözünürlük sunar ve ince duvarlara nüfuz edebilir. Bu nedenle hassas uygulamalar ve basit endüstriyel uygulamalar için uygundur.
İletim frekansı arttıkça, atmosferdeki zayıflama nedeniyle algılama aralığı azalırken, daha yüksek aralık çözünürlüğü mümkün hale gelir. Örneğin, hava aracı ile araçların konturlarını algılayabilen havaalanı gözetleme radarı K bandında (18 - 27 GHz) çalıştırılır. V bandı (60 GHz) ve üzerindeki radarlar yalnızca birkaç on metrelik algılama aralıklarına ulaşır ancak çözünürlük giderek daha iyi hale gelir. W bandındaki radarlar gibi, tipik MIMO (çoklu giriş çoklu çıkış) radarları da görüntüleme radarlarıdır (ör. çeşitli yayıcı ve alıcı antenlere sahip 3D radar sistemleri). Bu nedenle, çevresel izleme ve nesne algılama gibi daha karmaşık görevler için kullanılırlar. W bandındaki (75 - 77 GHz) radarlar, genellikle otomotiv sektöründe kullanılır (ör. park yardımı, fren yardımı ve otomatik kazalardan kaçınma gibi). W bandında ayrıca, kapalı konteynerlerde veya tanklarda seviye ölçümünde daha karmaşık ve yüksek çözünürlüklü görevler için kullanılan 80 GHz civarında bir frekans aralığı da vardır. Diğer yandan, ölçüm teknolojisinde N bandı (122 GHz) tercih edilir: Bu frekans aralığındaki radar modülleri kuru, iletken olmayan malzemelere iyi nüfuz edebilir ve örneğin vücut tarayıcıları olarak veya paketlenmiş nesneleri taramak için uygulanır.